26.MEĐUNARODNA TRIBINA KOMPOZITORA

Kulturizacija

 

Ponedeljak, 9. oktobar 2017. godine u 20 č

Promocija trostrukog albuma UDAH/IZDAH: Mala antologija muzike za klavir (1914– 2014) pijanistkinje Nade Kolundžije

Promocija trostrukog albuma UDAH/IZDAH: Mala antologija muzike za klavir (1914– 2014) pijanistkinje Nade Kolundžije održaće se u Centru lepih umetnosti Guarnerius u ponedeljak, 19. oktobra u 20 časova, u okviru 26. Međunarodne tribine kompozitora.

Izdanje UDAH/IZDAH: Mala antologija muzike za klavir (1914– 2014) sastoji se iz tri kompakt diska i prateće knjige. Sa bogatim iskustvom u izvođenju i istraživanju savremene muzike, Nada Kolundžija je sastavila zbirku od 38 kompozicija iz muzičkog pera 18 inostranih i 7 domaćih autora koja pruža uzbudljivu i provokativnu sliku muzičkog razvoja u poslednjih sto godina. Više od polovine programa čine dela koja je ova pijanistkinja premijerno izvela u Srbiji (uz tri svetske premijere), otkrivajući publici različita lica klavira (od klavira igračke, preko prepariranog klavira i muzičke kutije, do četvrtstepene muzike i kombinovanja klavirskog zvuka sa elektronikom). Trostruki kompakt disk prati knjiga na srpskom i engleskom jeziku, u kojoj se, između ostalog, nalaze i iskazi samih kompozitora pisani specijalno za ovu Antologiju, što je čini jedinstvenom u svetu muzičkih izdanja.

Na promociji će govoriti muzikolozi: Ana Kotevska, Zorica Premate, Ivana Miladinović Prica (urednik knjige), muzička kritičarka Zorica Kojić i izdavač Milorad Stojković.

U koncertnom delu promocije, Nada Kolundžija će izvesti dela Georgija Gurdžijeva, Ivane Stefanović, Vilijama Dakvorta, Lole Perin, Miroslava Savića (uz učešće kompozitora), Filipa Glasa i Jakoba ter Veldhajsa (Jakoba TV-a).

Izdavač je Vertical Jazz Production, Beograd.