PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENJANINA DO 15. FEBRUARA 2018.

SREDA, 7. I ČETVRTAK, 8. FEBRUAR

U okviru ciklusa filmova “Zločin se ne isplati” u toku februara u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina, svake srede i četvrtka prikazuju se klasici kriminalističkog žanra. U sredu, 8. i četvrtak, 9. Februara od 20 časova emituje se film – “Na dokovima Njujorka”/On The Waterfront. #Ulaz je besplatan. #Reč je o američkom filmu iz 1954. godine koji je režirao Elija Kazan. Glavne uloge igraju: Marlon Brando i Karl Malden.

Film je osvojio veliki broj Oskara i to za glavnu mušku ulogu, sporednu žensku, najbolji film, režiju, montažu, kinematografiju i scenario. Bio je nominovan u još par kategorija. Film govori o mafijaškom nasilju i korupciji među lučkim radnicima. Bavi se socijalnim dešavanjima i problemima u vreme nastanka radničkih/sindikalnih organizacija.

Izložba radova Krune Domić – “Prodor unutrašnjeg” otvorena je u izložbenom salonu Kulturnog centru Zrenjanina do 8. februara. Izložba obuhvata seriju apstraktnih slika i crteža.

PETAK, 9. FEBRUAR

U petak, 9. februara u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina u 19 časova, biće otvorena izložba slika Dobra Marića – Mareta iz ciklusa “Tragovi”.

#Najnovije slike Dobre Marića rađene su 2017. godine, na platnu, kombinovanom tehnikom – akril –ulje. Marić je diplomirao slikarstvo na Akademiji likovne umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Jovana Rakidžića. Živi i stvara u Titelu. Pored slikarstva aktivno se bavi crtežom, grafikom i pedagoškim radom. Član je SULUV-a od 1994. godine i član ULUS-a od 2017. Do sada je imao preko 14-est samostalnih izložbi a svoje radove je izlagao i na preko pet grupnih izložbi.

U petak. 9. februara u 20 časova na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina biće održano muzičko-poetsko veče Branka Pražića pod nazivom: “Tajna veza – Sećanje na Duška Trifunovića”. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. #Cena ulaznice je 400 dinara.

NEDELJA, 11. FEBRUAR

U nedelju, 11. februara od 10 do 14 časova u Kulturnom centru Zrenjanina biće održana BERZA GRAMOFONSKIH PLOČA (prodaja, zamena, kupovina). Informacije: 061/2952592.

UTORAK, 13. FEBRUAR

U utorak, 13. februara u Baroknoj sali Gradske kuće sa početkom u 19 časova biće održan premijerni koncert Dua BraVe Samba. Nastupaju: Vesna Vučurević – flauta i Branko Barnić – gitara. Ulaz je besplatan.

#Duo BraVe Samba nastao je u jesen 2017.godine. Okosnicu muzičke literature koju izvodi ovaj ansambl čine note daleke Argentine i Brazila. Kada su osnivali duo, vodili su se željom da zrenjaninskoj publici dočaraju i približe čudesan svet i zavodljivi ritam Latinske Amerike. Ovo je prvi koncert ovog  jedinstvenog i nadasve interesantnog dua.

Program koncerta

C. Machado: Popularne melodije Brazila

Sambossa
Paçoca
Pé de Moleque
Piazza Vittorio
Quebra Queixo

A. Piazzola: Istorija tanga

                       Bordel 1900
Cafe 1930
Nightclub 1960
Concert d’aujourd’ hui

M. D. Pujol: Svita ,,Buenos Aires”

                        Pompeya
Palermo
San Telmo
Microcentro

SREDA, 14. I ČETVRTAK, 15. FEBRUAR

U okviru ciklusa klasičnog kriminalističkog filma “Zločin se ne isplati” u sredu, 14. i četvrtak, 15. februara u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova prikazuje se film: “ Noć lovaca”/The Night of the Hunter. #Ulaz je besplatan.

ČETVRTAK, 22. FEBRUAR

U četvrtak, 22. februara na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina biće izvedena pozorišna predstava „Šta me snađe“. Predstava počinje u 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. #Cena ulaznice je 900 dinara.

Organizator zadržava pravo izmene programa.