VEČE SEĆANJA NA MILIVOJA MIĆU MARKOVIĆA

Kulturizacija

Sreda, 25. oktobar 2017. u 20:00
Velika sala Doma omladine Beograda

Beogradski džez festival organizuje veče sećanja na svog dugogodišnjeg umetničkog direktora i velikana naše džez scene, Milivoja Miću Markovića, koji je letos preminuo u Beogradu.

U sredu, 25. oktobra od 20 časova, u Velikoj sali Doma omladine Beograda, sa posebnim muzičkim posvetama, nastupiće Big Bend RTS-a i učenici džez odseka Muzičke škole „Stanković”: Katarina Kočetova, Marko Ćurčić i Bogdan Đurđević sa profesorima Ivanom Radivojevićem i Rastkom Obradovićem. Obe institucije naše džez scene svojevremeno je svojim radom zadužio upravo legendarni Mića “Koltrejn”.

Posebna obraćanja Vojislava Bubiše Simića, Radmile Stanković i Vojislava Pantića, osvetliće nam jedinstvenu i izuzetno značajnu karijeru Miće Markovića. Kao savremenici, prijatelji i saradnici iz različitih generacije, svedočiće o njemu kao čoveku, profesionalcu i značajnoj kulturnoj figuri jednog doba.

U okviru programa biće prikazan i film „Some Memories” u režiji Marte Vukotić, koji beleži pripremu i rad oko oproštajnog koncerta legendarnog Seksteta Marković-Gut, koji je organizovan na Beogradskom džez festivalu 2009.

Ulaz je slobodan.

Foto-Stanislav Milojkovic